videobewaking vidacom

Videobewaking

Kwaliteit

Veiligheid

Kennis

Videobewaking voor zicht op ongenode gasten

Videobewaking kun je inzetten voor beveiliging van je huis, je winkel of je kantoor. Het is echter ook heel goed in te zetten voor videomonitoring voor de zorg.

Een systeem voor videobewaking aanleggen is niet heel eenvoudig. De mogelijkheden hiervoor zijn zeer divers. Het is dan ook heel belangrijk om precies na te gaan wat het doel is.

 Videobewaking helpt niet allen wanneer er echt iets gebeurt, maar werkt ook preventief. Eventuele inbrekers worden afgeschrikt door videobewaking en misdrijven worden op die manier al in de kiem gesmoord. In kritieke situaties behoud je altijd het overzicht dankzij de bewakingsbeelden van de camera en kun je ingrijpen of de inzet van hulpdiensten coördineren. Na een voorval kan de gebeurtenis aan de hand van de video-opnames snel worden gereconstrueerd en kan de stand van zaken effectief worden opgehelderd.

Een videopbewakingssysteem vraagt wel wat voorbereiding. Vragen waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld of je het systeem bedraad, of draadloos wilt aansluiten.

Moeten de beelden opgeslagen worden en hoe lang wil je de beelden bewaren? Afhankelijk van jouw wensen kan ik voor je uitzoeken welke camera’s en welke opslagsystemen bij jou passen.

Verschillende videobewakingssystemen

videobewaking vidacom

Digitale videobewaking bedraad

Bij deze vorm van videobewaking worden de IP-camera’s aangesloten op zogenaamde UTP / Rj45 netwerkkabels. De beelden kunnen in HD kwaliteit worden opgeslagen. De kwaliteit van de beelden is afhankelijk van de ingestelde bitrate en uiteraard de beschikbare bitrate van het IP-netwerk. Belangrijk is het gebruik van UTP kabels met de juiste aansluitingen en de juiste montage. De camera’s kunnen met een aparte voeding worden aangesloten of via “power over Ethernet” (PoE). De netwerkswitch kan PoE geschikt zijn of er kan gebruik gemaakt worden van een PoE injector. Je kunt de beelden  opslaan op een harddiskrecorder, een Network Array Storage (NAS) of op je eigen computer met software. Inmiddels zijn er ook diverse apps om deze beelden op je mobiel te bekijken.

Voordeel: Kwalitatief hoogwaardige oplossing, beelden makkelijk beschikbaar op uw mobiele telefoon, lange afstanden mogelijk.

Nadeel: UTP kabels nodig, goede netwerk infrastructuur.

Digitale videobewaking via WiFi

De grootste beperking bij het gebruik van WiFi is de capaciteit van het netwerk. In de meeste gevallen kun je 1 a 2 camera’s aansluiten, maar deze mogen dan niet te ver verwijderd zijn van de draadloze router.  Met nieuwere Wifi technieken kunnen wel hogere snelheden bereikt worden. Dan kunnen eventueel meerdere camera's ingezet worden.

Voordeel: Makkelijk in te zetten voor plaatselijke videobewaking en beelden makkelijk beschikbaar op uw mobiele telefoon.

Nadeel: Goed Wifi netwerk vereist technische kennis van de installateur en is een must, beperkte afstand.

Digitale draadloze videobewaking via eigen netwerk

Draadloze videobewaking die geen gebruik maakt van het bestaande WiFi netwerk zenden en ontvangen op een eigen frequentie, waardoor de capaciteit hoger is. De beelden hebben hierdoor een goede kwaliteit en zijn stabiel. Via een kabel kunnen de beelden doorgezet naar het internet en ook kunnen de beelden opgeslagen worden op een SD-kaart van 32GB. Alleen bewegingen worden opgenomen.

Voordeel: Betrouwbare draadloze oplossing, goede beelden, beelden makkelijk beschikbaar op mobiele telefoon.

Nadeel: Beperkte opname capaciteit. Lagere resoluties.

Wat mijn klanten vinden

2 camera's geïnstalleerd. Heldere communicatie en opdracht uitgevoerd zoals gewenst. Uitstekend!

Jan

Videobewaking aanleggen met 2 camera's en een Nas. 

Prima geïnstalleerd. Wij zijn heel tevreden. 

Hannette

Videobewaking bij ons huis. Heeft kennis van zaken. Kortom: vakmanschap en vakwerk!

Klaas

Overtuigd? Bel of mail voor een vrijblijvende offerte!